Megismerések.hu

ARCDIAGNOSZTIKA: 12 FÉLE SCHÜSSLER-SÓ ÉS HATÁSAI

 

Az Ásványi sók hiánya az "Arcunkra van írva".

 

A különböző elszíneződések, foltok, ráncosodások, zsírosodások vagy száradások, fénylések, struktúra-változások mind-mind megmutatják szervezetünk sóháztartásbeli állapotát.

 

Képzett Schüssler-Tanácsadó az arc vizsgálata során képes megállapítani a hiányzó sókat, melyek természetesen hatással vannak fizikai egészségünk állapotására, így pótlásukkal megelőzhetők a betegségek, illetve a már kialakult tünetek hatásosan kezelhetők.

Mellékatásként: az arc megszépül, mivel eltűnnek a hiányállapot diagnosztikai jelei.

 

Az ásványi sók pótlása Gyógyszertárakban kapható Schüssler-sókkal történik!

/Az arcdiagnosztika után 2-3 hónap elteltével ismételt vizsgálat, kontroll javasolt./

 

Schüssler-só Tanácsadás Arcdiagnosztikával Székesfehérváron:

előzetes időpontegyeztetéssel a 06/30-341-5157-es számon kérhető!

 

SCHÜSSLER-SÓK SZEREPE A SZERVEZETBEN:

 

Szervezetünk minden egyes sejtjében jelenlévő 12 féle anorgatikus (szervetlen) só elengedhetetlen, létfeltétel sejtjeink, szervezetünk számára. Ezek a biokémiai sók meghatározzák a felépítésünket, működésünket, a sók fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek. A sók elektrolitként működnek a sejtekben, szerepet játszanak a sejtek bioelektromos összeköttetetéseiben.

 

A sejtek normális működésének alapfeltétele ezen sók megfelelő mennyisége és a sók egymáshoz viszonyított megfelelő aránya a sejten belül.

A vérben, ill. a sejtekben lévő egy - egy ásványi anyag kellő mennyisége esetén is kialakulhatnak helyi megoszlási zavarok, ami végeredményben a biológiailag aktív anyagok relatív hiányát is kiválthatják.

Ezek a relatív só-hiányok leginkább azért jönnek létre, mert már biológiai értelemben nem reakció képesek, más anyagokkal léptek kémiai kapcsolatba és azzal lekötődtek (pl. konzerválószerekkel, antibiotikumokkal, méreganyagokkal, stb.).

 

Amennyiben a sejten belül az esszenciális sók hiányállapota lép fel, felborul a teljes sejtanyagcsere folyamat, mely szerkezeti, működésbeli elváltozásokat hoz létre a szervezetben. Ezek a só-hiányállapotok jellegzetes tünetekkel mutatkoznak.

 

Minden heveny vagy krónikus idegi, lelki, testi megerőltetés, betegség (stressz, acidózis -savasodás, candida betegség, alvási problémák-horkolás, refluxbetegség, stb.), táplálkozási probléma megterheli a szervezetet, és előbb-utóbb felborítja annak elektrolit egyensúlyát is a sejten belül, illetve gyengíti az immunrendszer és a szervezet antioxidáns-méregtelenítő működőképességét.

 

Só hiányállapot léphet fel azonban élettanilag is a kor előrehaladtával, idős emberek esetében, illetve változókorban. Menopauza esetén nők és férfiak számára is igen jótékony és erősítő jelleggel bír a Schüssler-só terápia.

 

Akut betegségek esetén egy adott só hiánya kifejezett lehet (akutan fellépő só-hiány), ilyenkor a krónikus só-hiányállapot (mint tünetegyüttes) háttérbe szorul. Azonban ha az akut folyamat lezajlott, ismét kimutatkoznak a "valódi" krónikus só-hiánytünetek is.

Ezért az akut folyamatok esetében átmenetileg nem adhatóak a krónikus só-hiányra adott szerek, csak a heveny betegséget követően!

 

Általános Schüssler-só hiánytünetek:

 

  • Csontritkulás, fogszuvasodás, köröm és haj töredezése, sarok-szájzug berepedezettsége, végbél berepedezettsége (vastagbélrendszer, bélflóra), visszerek, gyakori gyulladásos panaszok, bőrproblémák, emésztési problémák.

 

  • Görcskészség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok kialakulása, gyomorsav túltengés (savasodás elleni teendők-szódabikarbóna, refluxbetegség), fáradtság és gyengeségérzet, hormonális zavarok, stressz, izületi panaszok, hajhullás - fokozott kopaszodás és haj korpa.

 

  • Az arcon szinte minden sóhiány tünete megmutatkozik: arc elszürkülése vagy sápadtsága, értágulatok, májfoltok képződése, fokozott pattanásos tünetek (gyakran gennyesek), fokozott az arcbőr zsírosodása, hirtelen (korai) ráncosodás lép fel.

 

  • Elalvási és alvási nehézségek, idegi problémák (fokozott ingerlékenység), migrénes panaszok.

 

A 12 ALAP SCHÜSSLER-SÓ ALKALMAZÁSÁRÓL RÖVIDEN:

 

1, CALCIUM FLUORATUM Scüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid): mely Schüssler-só megerősíti, feszessé teszi az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, fekélyek kiegészítő kezelése.

 

2, CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz): mely Schüssler-só tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok, csont és fogbetegségek esetén ajánlott.

 

3, FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát): mely Schüssler-só elsősegélyszer, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.

 

4, KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid): mely Schüssler-só méregtelenítőszer, segít a salakanyag kiürítésében, feloldja a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban, oltási károsodások és égés esetén használatos.

 

5, KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát): mely a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos.

 

6, KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát): mely Schüssler-só anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseit gyógyítja. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozza.

 

7, MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O): mely Schüssler-só idegrendszeri és nyugtató hatású, görcsoldó hatású, frissítő, élénkítő, kiváló fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.

 

8, NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid): mely Schüssler-só szabályozza a szövetek víztartalmát, vízhajtó, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkenti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejhiány gyermekágyas anyáknál, könny-és nyálfolyás, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos.

 

9, NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O): mely a savakat semlegesítő és lebontó hatású készítmény, vese-epehólyag kő és homok esetén ajánlott.

 

10, NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát, Glauber só): mely Schüssler-só anyagcsere fokozó, méregtelenítő, a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömörös bőr, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony.

 

11, SILICEA Schüssler - só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav): mely Schüssler-só erősítő, regeneráló, idegrendszeri készítmény, az ingerekkel szemben ellenállóvá teszi az idegeket, reszorpciós szer, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladások esetén alkalmazható. Erősíti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat.

 

12, CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O): mely Schüssler-só kitisztítja a nyirokfolyadékot, az anyagcserét fokozza, vértisztító, gennyes sebeket és tályogot tisztít. Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.

 
TÁRSOLDALUNK: www.rezgesero.hu


Copyright © 2010- Megismerések. All Rights Reserved. Designed by Viola